Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Liberci poblíž fotbalového stadionu U Nisy zemřel muž, na kterého spadl při bouřce strom

112
26. 08. 2022 | 22:29

V Liberci poblíž fotbalového stadionu U Nisy zemřel dnes večer při bouřce muž, na kterého spadl strom. Byla s ním žena, která utrpěla středně těžké poranění. ČTK o tom informoval krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

hasStrompřescestu
ilustrační foto

Od 19. hodiny máme nahlášeno téměř 80 událostí. Při pádu stromu v Liberci Nových Pavlovicích byla smrtelně zraněna jedna osoba a další byla ZZS LK převezena do zdravotnického zařízení.

Dále jednotky vyjíždí k technickým pomocem, odčerpávají vodu ze zatopených prostor, odstraňují popadané stromy nebo zajišťují monitoring v obcích. V obchodním centru v Liberci došlo k propadnutí sádrokartonové stropní konstrukce. Při události nedošlo k žádnému zranění osob. Zdroj: twitter HZS LK

"Stalo se to za stadionem u Nisy, jak je cyklostezka," uvedl Georgiev. Muž zemřel na místě. "Lékař jen konstatoval smrt," řekl. Zraněnou ženu záchranáři převezli na traumacentrum liberecké nemocnice. "Utrpěla středně těžké poranění. Byla při vědomí, s posádkou komunikovala," dodal Georgiev.

Podle něj to byl dnes večer jediný výjezd záchranářů do 21:45 v souvislosti s bouřkou. Bez zranění se obešel i hrůzostrašně vypadající pád stropu v McDonaldu, který je v přízemí obchodního centra Forum v Liberci. "Propadl se tam promáčený sádrokartonový strop, je to ale bez zranění," řekl ČTK krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda. Video, na kterém je zachycený pád stropu, lidé sdílí na sociálních sítích. Promáčený strop byl podle Suchardy v Liberci i v restauraci v radnici.

Večer při bouřce během dvou hodin napršelo v Liberci skoro 30 litrů vody na metr čtvereční a hladina Lužické Nisy se asi na půl hodiny dostala na druhý povodňový stupeň. Desítky centimetrů vody byly i na některých silnicích ve městě. Kvůli popadaným stromům je zastaven provoz vlaků na několika úsecích tratí na Liberecku a na trati z Jablonce nad Nisou do Smržovky. Vyplývá to z informací Správy železnic.

Bouřka v Libereckém kraji lámala stromy, v obchodním centru se propadl strop

Bouřka, která večer dorazila do Libereckého kraje, lámala stromy a rozvodnila některé toky. V obchodním centru v Liberci se propadl strop, obešlo se to ale bez zranění. Neprůjezdné byly kvůli vodě i popadaným stromům některé silnice. Hasiči měli skoro 60 výjezdů do 21:00, řekl ČTK krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda. "Z toho více než polovina byly popadané stromy," dodal.

Hladina Lužické Nisy v Liberci byla asi půl hodiny na druhém povodňovém stupni ze tří, který značí pohotovost. Před 21:00 klesla na první povodňový stupeň, na kterém byla od 20:20 zhruba půl hodiny i v Proseči nad Nisou. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

Hasiči vyjížděli večer do obchodního centra Forum v Liberci do McDonaldu, který je v přízemí. "Propadl se tam promáčený sádrokartonový strop, je to ale bez zranění," řekl Sucharda. Video, na kterém je zachycený pád stropu, lidé sdílí na sociálních sítích. Promáčený strop byl podle Suchardy v Liberci i v restauraci v radnici.

Neprůjezdné byly kvůli přívalům vody některé silnice v Liberci i Jablonci nad Nisou. Kvůli popadaným stromům je podle dopravního webu policie uzavřená silnice mezi Smědavou a Souší v Jizerských horách. Spadlý strom zastavil i provoz na železniční trati mezi Libercem - Vescem a Jabloncem nad Nisou.

čtk