Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Lomnici n. P. hořela kotelna v nemocnici, devět lidí muselo být evakuováno

112
22. 08. 2020 | 12:28

V Lomnici nad Popelkou na Semilsku dnes dopoledne hořela kotelna v nemocnici pro dlouhodobě nemocné. Při zásahu nebyl nikdo zraněn, devět lidí bylo evakuováno. Evakuovaní pacienti se budou moci vrátit do svých pokojů, požár se dál nerozšířil. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů David Kořínek.

HASBASA1
ilustrační foto

"V tuto chvíli se jednotky vracejí na základny. Požárem byla zasažena pouze místnost kotelny," uvedl mluvčí. Hasiči využili při zásahu vysokotlaký proud a po uhašení požáru odvětrali prostory pomocí přetlakové ventilace, dodal Kořínek.

čtk

Hasiči na svém witterovém účtu informovali i o dalších zásazích: Liberečtí hasiči v pátek zasahovali ve Vratislavicích n. Nisou v ul. Dlouhomostecká, kde došlo během výkopových prací k poškození plynového potrubí a menšímu úniku plynu. Provedli evakuaci okolí. Vykázali celkem 98 osob z přilehlého dětského hřiště. Na místě byla přítomna plynárenská pohotovost, která únik plynu odstranila.

Foto: Twitter HZS LK

V pátek HZS LK zasahoval i u dopravní nehody na komunikaci I/35 v Jeřmanicích ve směru na Prahu, kde došlo k dopravní nehodě nákladního vozu a dvou osobních vozů. Provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.

twitter HZS LK