Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Pilínkově srazil vlak muže, který byl v kolejišti. Je v kritickém stavu

112
14. 10. 2019 | 14:48

AKTUALIZOVÁNO: V Liberci-Pilínkově srazil dnes před polednem vlak jedoucí od Turnova muže, který se pohyboval v kolejišti. Utrpěl velmi vážné zranění, je v kritickém stavu. Vyplývá to z informací od mluvčích policie a záchranné služby. Provoz na železniční trati byl podle webu Českých drah zastaven, dopravce zavedl náhradní autobusovou dopravu.

vlakLKStadler 5x - Raspenava 2019-06-25
ilustrační foto

Zraněného muže převezla záchranná služba na traumacentrum liberecké nemocnice. "Předávali jsme ho v kritickém stavu napojeného na umělou plicní ventilaci," řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Nehoda se stala po 11:30 na trati mezi Turnovem a Libercem. "Ve vlaku, který jel od Turnova, cestovalo bezmála 50 osob. Nikomu z nich se nic nestalo," dodal liberecký mluvčí policie Vojtěch Robovský. Okolnosti srážky vyšetřují podle něj liberečtí kriminalisté.

čtk