Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Roztokách u Semil hoří výrobní a skladovací hala na výrobu matrací, na místě zasahuje 19 hasičských jednotek

112
28. 10. 2020 | 19:15

AKTUALIZOVÁNO: V Roztokách u Semil hoří výrobní a skladovací hala společnosti Hilding Anders ČR, která vyrábí matrace. Na místě zasahuje 19 hasičských jednotek z Libereckého i sousedního Královéhradeckého kraje. Krátce před 20:00 se hasičům podařilo oheň lokalizovat, řekla ČTK mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Lucie Hložková.

HASIČI ElcLOE5WoAEezQB
Foto: Twitter HZS LK

Likvidace rozsáhlého požáru bude podle odhadu hasičů pokračovat zřejmě až do půlnoci.

Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili zvláštní stupeň poplachu. Požár byl podle Hložkové na operační středisko nahlášen krátce po 17:00. Oheň podle ní zasáhl celou halu, plameny se dostaly i střechou ven. V hale bylo několik zaměstnanců, kteří ale před ohněm včas utekli, uvedla mluvčí. "Nikdo nebyl zraněn," dodala. Zaměstnanci pak podle ní spolu s hasiči zachraňovali materiál před požárem.

"Aktuálně jsme požářiště rozdělili na tři úseky, na každém z nich zasahují hasiči i s pomocí výškové techniky," doplnila mluvčí. Na místo byl podle ní povolán chemický automobil pro doplňování tlakových lahví. Vodu zajišťují velkoobjemové cisterny. "Hasiči zřídili dálkovou dopravu vody z koupaliště v nedalekém Kruhu," řekla Hložková.

čtk