Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Tanvaldu hořel penzion. Bilance? Jeden zraněný hasič a tři dělníci, škoda 10 milionů korun

112
15. 09. 2023 | 18:25

AKTUALIZOVÁNO: Škodu za deset milionů korun způsobil podle odhadu hasičů dnešní požár rekonstruovaného penzionu v Tanvaldu na Jablonecku. Při požáru utrpěli zranění čtyři lidé. Jde o tři dělníky, kteří byli v době vzniku požáru uvnitř a nadýchali se kouře, a jednoho hasiče, pod nímž se při hašení propadla nestabilní konstrukce.

penzionChlapi
Foto z FB HZS LK

Hasiči požár likvidovali zhruba 12 hodin. Dohled na požářištěm zajišťuje místní dobrovolná jednotka, řekl ČTK krajský zastupující mluvčí hasičů Jan Přerovský. Na místě zůstane minimálně do sobotního rána

"V sobotu dopoledne proběhne vyšetřování příčin vzniku požáru společně s policií," dodal Přerovský. Policisté se okolnostmi vzniku požáru začali zabývat už dnes, když vyslýchali svědky. "Pravděpodobně zahájíme úkony pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti," řekl ČTK regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Hasič, pod nímž se propadla konstrukce, utrpěl středně vážné zranění a záchranáři ho převezli do jablonecké nemocnice stejně jako jednoho dělníka, který se nadýchal kouře. "Je zraněn lehce. Další dvě osoby jsme ošetřili na místě a další lidé ošetření odmítli," řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Foto: twitter HZS LK

Požár rozlehlé budovy v Raisově ulici byl hasičům nahlášen před 7:00, likvidovalo ho kolem 60 hasičů ze 12 jednotek. Po propadnutí části konstrukce hasiči zasahovali jen zvenčí za pomocí dvou automobilových žebříků a dvou speciálních zařízení pro řezání vodním paprskem CCS Cobra. Nad místem požáru nepřetržitě létal dron s termovizí. Požár se podařilo hasičům lokalizovat kolem poledne a zcela zlikvidovat zhruba o pět hodin později. Zásahem se hasičům podařilo uchránit majetek zhruba za pět milionů korun.

Starosta Tanvaldu Vladimír Vyhnálek (Volba pro město) ČTK řekl, že požárem byl zasažený soukromý objekt, který jeho majitel přestavuje.

čtk