Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Zákupech se srazil vlak s nákladním autem, jeden zraněný. Škoda přesáhne pět milionů

112
23. 08. 2019 | 16:53

V Zákupech na Českolipsku se dnes po poledni srazil vlak s nákladním vozem. Škoda podle prvního odhadu přesáhne pět milionů korun. Řidič auta utrpěl lehké zranění, ve vlaku se nikomu nic nestalo, řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

vlakSedmihorky
ilustrační foto

Vlaky mezi Mimoní a Zákupy na trati z Liberce do České Lípy dočasně nahradily autobusy. České dráhy předběžně odhadují, že provoz v tomto úseku se podaří obnovit kolem 16:00.

Vlak s nákladním vozem se střetl na železničním přejezdu v Mimoňské ulici kolem 12:30. Zraněn byl devětadvacetiletý řidič vozu Man. "Byl při vědomí, pozemní posádkou jsme ho převezli do nemocnice v České Lípě," uvedl Georgiev.

Nehoda se stala na železničním přejezdu. "Řidič se přiznal policistům, že přeslechl zvukovou signalizaci a kvůli sluníčku, které ho oslňovalo, neviděl, že je v činnosti světelná signalizace," řekla ČTK mluvčí policie Ivana Baláková. Řidič tak s vozem vjel na přejezd, k němuž zrovna přijížděl vlak od Liberce s 28 lidmi. "Strojvedoucí ani pasažéři zraněni nebyli," dodala Baláková.

Okolnosti nehody se vyšetřujíí, na místo vyjeli i specialisté Drážní inspekce. "Podle prvních odhadů by škoda měla přesáhnout pět milionů korun," řekl ČTK mluvčí inspekce Martin Drápal.

čtk