Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vážný úraz si 85letý senior způsobil při pádu do potoka, bez pomoci tam ležel dvě hodiny

112
28. 06. 2019 | 17:17

Včera krátce před polednem oznámila obyvatelka Benešova na naši tísňovou linku 158, že se z přesně nezjištěného místa v zalesněném skalnatém terénu v Podolí ozývá volání o pomoc. Operační důstojník  okamžitě do této oblasti vyslal hlídku složenou z policisty obvodního oddělení policie Semily  pprap. Ludvíka Šafry a jeho lomnického kolegy prap. Jana Dvořáka.

seniorRuceNew
ilustrační foto

Těm se díky jejich místní znalosti i služebním zkušenostem podařilo v poměrně krátké době objevit ve strmém terénu v potoce 85letého muže s poraněnou nohou.

Vážný úraz si senior způsobil při pádu do koryta potoka poté, co uklouzl na pěší stezce v příkré stráni. Chtěl si tudy původně zkrátit cestu z nákupu domů, ale přivodil si přitom  velmi bolestivé poranění v oblasti stehna a nemohl se hýbat. Takto zůstal bez pomoci téměř dvě hodiny. Policisté rozrušeného seniora uklidnili a postarali se o něj do příjezdu Zdravotnické záchranné služby, která ho s podezřením na zlomeninu stehenní kosti převezla do nemocnice.

Díky tomu, že paní z Benešova věnovala jeho volání o pomoc pozornost a vytočila naši tísňovou linku, se zraněnému muži dostala lékařská péče ještě včas. Dá se možná i říci, že mu zachránila život. Paní za to patří velký respekt. Pokud i vy  někdy uslyšíte volání o pomoc, nebuďte k němu lhostejní a třeba také zachráníte něčí život. A nebo naopak to můžete být zrovna vy, kdo bude  pomoc potřebovat a pak oceníte, když vás někdo vyslyší a nabídne vám pomocnou ruku.

PČR/Ivana Baláková