Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ve výrobně štepky hořel ventilátor odsávání. Plameny se naštěstí po provozu plném dřeva nerozšířily

112
03. 04. 2021 | 6:21

Na Velký pátek hasiči provedli požární zásah ve výrobním objektu na štěpku v Horce u Staré Paky. Hořel ventilátor odsávání. Na místě byly jednotky 2. stupně poplachu, nicméně požár se povedlo dostat pod kontrolu před jeho rozšířením na další skladované dřevěné materiály.

hasstepka2
Foto: twitter HZS LK

Ještě před příjezdem hasičů k včasnému zásahu přispěli zaměstnanci firmy, kteří začali hasit pomocí vnitřního hydrantu. Na místě je vyšetřovatel požáru. Štěpka bude ještě rozhrabana, vynesena a zkontrolována termokamerou.

Prostor byl zakouřen, hasiči zasahovali v dýchací technice. Nasazen byl 1C proud. Vzhledem k lokalitě na hranici dvou krajů byly na místě i jednotky z Královehradeckého kraje. Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatele požáru HZS LK.

twitter HZS LK