Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vrtulník liberecké záchranky transportoval těžce zraněného po srážce dvou aut u Mimoně, potom zasahoval ještě čtyřikrát

112
09. 04. 2022 | 18:56

Po srážce dvou osobních aut u Mimoně na Českolipsku transportoval dnes vrtulník těžce zraněného na liberecké traumacentrum. Dva lidé se zranili lehce. Během dne vzlétl ze základny vrtulník záchranky ještě čtyřikrát. ČTK to řekl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev.

vrtulník 123677508 3932379723456116 3050596557399880789 o
Ilustrační foto

Nehoda se stala krátce po poledni. "V Žitavské ulici jelo vozidlo Kia po hlavní silnici ve směru na Jablonné a druhé osobní vozidlo Hyundai vyjíždělo z vedlejší silnice, chtělo jet směrem do Mimoně. Jeho řidič pravděpodobně nedal přednost v jízdě," řekla ČTK mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Dechová zkouška obou řidičů byla negativní. Škodu odhadla policie předběžně na 300.000 korun.

U nehody zastavilo vozidlo převozní sanitky. Svědek, který chtěl pomoci, zkolaboval. "Použit byl defibrilátor a tohoto svědka sanitka také odvezla do českolipské nemocnice," uvedl Georgiev.

Vrtulník vzlétl ještě dvakrát k popálené osobě, jednou k transportu pacienta z českolipské do liberecké nemocnice. "Pátý zásah byl u pádu stromu v Šimonovicích u Liberce. Se středně těžkými zraněními byl jeden člověk transportován do nemocnice," uvedl Georgiev.

čtk