Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za vstupenku na hudební festival Colours of Ostrava zaplatil muž z Jablonecka víc než původně chtěl

112
19. 07. 2019 | 19:21

Počátkem tohoto měsíce si 35letý muž z Jablonecka na internetovém bazarovém portálu zadal poptávku na dvě VIP vstupenky na populární hudební festival Colours of Ostrava, který probíhá od 17. do 20. července v Ostravě, v Dolních Vítkovicích.

koncert audience-1835431 1280
Ilustrační foto

Zatímco jednu takovou vstupenku lze na oficiálních webových stránkách pořadatele akce zakoupit za 5 990 korun, nějaká Terezka mu přes bazar nabídla rovnou dvě jen za 5 000 korun. Poptávku si zadal 8. července v 16:00 a ona se mu ozvala už v 17:30, domluvili se rychle a on jí ještě téhož dne odeslal na její účet částku 5 000 korun. Domníval se, že má štěstí, když tak snadno a levně nakoupil, ale ten pocit mu dlouho nevydržel.

I když mu banka provedení platby potvrdila, Terezka přijetí peněz popřela a nakonec se úplně odmlčela.  Vstupenky od ní nedostal. Možná, že to ani nebyla Terezka a možná, že to ani nebyla žena. Podvodníci, kteří se pohybují na  internetu, mohou být kýmkoliv a „prodávat“ cokoliv, i to, co nemají. Důležité je, že zboží nabídnou za nízkou cenu, a na tu vždycky někoho nalákají. Podvedený muž na bazarové „slevě“ nic neušetřil,  a protože si festival i přesto nechtěl nechat ujít, musel si na něj vstupenky koupit znovu.

Festival ještě neskončil a v celé republice se nám zatím ozvalo deset lidí, kteří si na něj přes bazar chtěli koupit vstupenku a dopadli stejně jako oznamovatel z Jablonecka. Někteří lidé podobné případy ani nehlásí a nad svou ztrátou mávnou rukou.

Pokud se nechcete nechat zbytečně okrást, zvažujte dobře nabídky vstupenek z druhé ruky. Buďte ve střehu, když jsou příliš levné a pokud to jde, upřednostněte osobní odběr nebo se domluvte na zaslání vstupenek na dobírku.

PČR/Ivana Baláková