Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zázemí pro cyklisty vykradl neznámý zloděj, v jeho rukách skončil lup za 150 000 korun 

112
19. 09. 2023 | 5:37

Pořadatel cyklistického závodu  ROAD CLASSICS 2023 připravil pro jeho účastníky mimo jiné i zázemí v ulici 5. května v Liberci před obchodním centrem Plaza v Liberci. Zde stály dva stany, ve kterých si cyklisté mohli nechat seřídit, případně dovybavit své kolo.

policie zázemí
Foto: PČR

Za tím účelem tu servisní firma měla k dispozici cyklistcké nářadí výrobců Auer, Park Tool, Narex, Wera, Abbey Tools, Knipex a dalších známých značek. Jednalo se konkrétně například o nýtovačky, sady imbusů, speciální kleště nebo stahováky. Ztratily se ale i brzdové destičky, pásky na lepení galusek a podobně. Kromě toho i kancelářské potřeby.

Způsobenou škodu na odcizených věcech odhaduje oznamovatel na nejméně 150 000 korun, upřesní ji až po inventuře. Vybavení se někdo zmocnil i přesto, že stany hlídala najatá bezpečnostní služba. Ke krádeži došlo mezi 21. hodinou páteční a sobotní půl osmou hodinou ranní. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení Liberec centrum.

PČR/Ivana Baláková