Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žena po nehodě nadýchala přes 3 promile, chtěla s autem přejet jen blíže k domovu

112
14. 11. 2023 | 16:14

V pondělí 23. října před devátou hodinou večer přijali policisté Integrovaného operačního střediska oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na ulici Okružní v České Lípě.

Na místo byli vysláni policisté hlídkové služby z České Lípy, kteří zanedlouho dle prvotního popisu svědků našli odstavené vozidlo tovární značky ŠKODA FABIA, které mělo narazit do dvou dalších zaparkovaných vozidel. 
Řidička sedící ve vozidle byla na místě vyzvána k provedení dechové zkoušky, při které certifikovaný přístroj Drager 7510 ukázal hodnotu 3,26 promile alkoholu a druhou hodnotu 2,96 promile.

Požití alkoholu před jízdou žena nijak nezapírala. Uvedla, že chtěla s vozidlem jen přejet blíže k domovu. Po nastoupení do vozidla a rozjetí se však narazila do jednoho vozidla, překážkou v pokračující jízdě jí bylo další a nakonec po ujetí pár metrů a zastavení na pozemní komunikaci její jízdu závěrem ukončila policejní hlídka. Sled jízdy se naštěstí odehrál bez zranění a výše škody na vozidlech byla vyčíslena na 70 000 korun.  Ženě byl na místě odebrán řidičský průkaz.

Ve věci byly dne 24. října zahájeny úkony trestního řízení a v pondělí 13. listopadu si žena z rukou českolipských dopravních policistů převzala sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Za volant usedla pod vlivem alkoholu

V sobotu 11. listopadu v podvečer krátce před osmnáctou hodinou v Košťálově kontrolovali ženu při řízení vozidla VW Golf. Provedenou dechovou zkouškou v jejím dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,14 promile a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech, kteří případ šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

PČR/Klára Jeníčková a Dagmar Sochorová