Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žena svému příbuznému rozkradla sbírku modelů vláčků, prodávat je jezdila jeho autem

112
23. 08. 2019 | 8:13

Ve druhé polovině srpna loňského roku poskytl zázemí 35leté ženě její příbuzný. Chvályhodné gesto však skončilo trestním oznámením. Příbuzná využila pohostinnosti a poskytnuté střechy nad hlavou beze zbytku. Muž mj. postrádá cennou sbírku modelů vláčků.

modelVlacek
ilustrační foto

Po dobu nepřítomnosti dobrosrdečného majitele bytu mu postupně zcizovala vybavení a bez svolení využívala i jeho osobní automobil. Jezdila s ním prodávat věci, které ukradla.

Vášnivý sběratel plně funkčních modelů vláčků se poté, co se po delší době vrátil do místa svého bydliště, nestačil divit. Přišel o více jak desítku sběratelských  skvostů, mezi nimiž nechyběly modely parních, diesel-elektrických a elektrických lokomotiv. Podal trestní oznámení, kterým se nyní začali zabývat liberečtí policisté. Celková škoda na odcizených a neoprávněně užívaných věcech dosáhla bezmála 32 tisíc korun.

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování už zahájil trestní stíhání obviněné 35leté ženy z Liberecka z přečinu neoprávněné užívání cizí věci a z přečinu krádež, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

PČR/Vojtěch Robovský