Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zima ještě neskončila! Řidička v hustém sněžení nezvládla řízení a skončila na střeše mimo silnici

112
08. 03. 2023 | 15:14

V úterý ráno v osm hodin se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v ulici Lesní stezka. Řidička s vozidlem VW Tiguan jela ve směru od ulice Kokonínská do ulice Dlouhá, kde při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky, dostala smyk, vyjela vpravo mimo vozovku a narazila do dvou kamenných patníků.

auto na střeše
Foto: PČR

Alkohol policisté u řidičky vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Ke zranění osob nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 35.000,- Kč. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou věc vyřešili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidičce udělili blokovou pokutu.

V souvislosti s touto dopravní nehodou a nehodou, která se stala včera večer v Košťálově na Semilsku, upozorňujeme všechny řidiče, že zima na silnicích zcela jistě ještě neskončila. Vozovky jsou často zledovatělé a zasněžené čerstvě napadaným sněhem. Je proto důležité přizpůsobit způsob jízdy a rychlost jejich stavu. Je zcela na místě zpomalit a do cíle své cesty dojet v pořádku.

Během hustého sněžení nezvládla řidička projet zatáčku a s vozidlem skončila na střeše mimo silnici

V pondělí večer krátce po půl deváté hodině za hustého sněžení se stala dopravní nehoda v katastru Košťálova. Padesátiletá řidička s vozidlem Seat Alhambra jela po silnici druhé třídy ve směru od Lomnice nad Popelkou do Košťálova, kde při projíždění levotočivé zatáčky sešlápla brzdový pedál, vozidlo se stalo neovladatelným, najelo vpravo na krajnici a narazilo do kovových svodidel. Od těch se odrazilo vlevo až mimo vozovku do vyvýšeného břehu a přetočilo se na střechu zpět na vozovku.

Ke zranění osob naštěstí při této havárii nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 95.000,- Kč. Alkohol u řidičky, která nepřizpůsobila rychlost vozidla povaze a stavu vozovky, policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Ta měla negativní výsledek. Policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech věc vyřešili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidičce havarovaného vozidla udělili blokovou pokuty.

PČR/Dagmar Sochorová