Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zloděj kradl jak straka a sprejoval zamilované vzkazy po domech v České Lípě

112
29. 07. 2022 | 15:44

Kriminalisté dopadli minulý čtvrtek 34letého zloděje, který má na Českolipsku na svědomí nejen rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, ale také osm posprejovaných domů, sedm z nich se nachází v centru České Lípy. Na ně načmáral zamilované vzkazy věnované jisté Báře. Majitelé domů pro jeho citové výlevy příliš pochopení neměli a zřejmě uvítají zprávu o tom, že v nejbližší době žádné nové vzkazy pro Barunku vyzdobené srdíčky na jejich fasádách nepřibydou.

sprejer žlutá
Foto: PČR

Krom toho od 5. do 21. července kradl jako straka, a to i přes to, že byl za předchozí krádeže v podmínce. Okresní soud v Mladé Boleslavi ho totiž letos 12. července za krádeže pravomocně odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody v trvání osmi měsíců s dvouletou zkušební dobou. V té vnikl v České Lípě a v Doksech do celkem šesti objektů, kde odcizil majetek za 188 300 korun.

Ukradl například i mincovník na veřejných toaletách v ulici U Vodního hradu České Lípě, vloupal se do soukromé firmy v českolipské průmyslové zóně v Dubické ulici, odkud si odnesl dvě drahá jízdní kola (karbonové v hodnotě 43 800 korun a elektrokolo za 33 000 korun), vloupal se do také do rodinného domu v Doksech a do rodinného domu v České Lípě vnikl neuzamčenými zadními dveřmi. To je jen malý výčet jeho nejnovější majetkové trestné činnosti. U dvou případů vloupání mu asistoval jeho 21letý kamarád, kterého trestně stíháme také.

Foto: PČRMajetkového 34letého recidivistu s trvalým bydlištěm na Mimoňsku vyšetřovatel 22. července obvinil z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. A protože by na svobodě ve svém navyklém způsobu života pokračoval, podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu trestnímu stíhání, který ještě téhož dne akceptovali státní zástupce i soudce. Ve vazbě si počká na nový verdikt soudu, který ho může poslat jen za jeho poslední skutky na pět let do vězení.

PČR/Ivana Baláková