Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zloděj se zamkl na toaletě. Příliš pozdě. Lup zasažený jeho náhlou potřebou skončil v popelnici

112
21. 08. 2020 | 18:21

Stolici neudržel lapka, který se vloupal do rodinného domku v Liberci. Poté, co 18. srpna navečer překonal plot a vnikl na zahradu vilky, rozhodl se skrýt v jejích útrobách. Poškodil vstupní dveře a rázem se ocitl uvnitř.

Zlodej ilustracni foto zdroj NEXT
ilustrační foto

Nikým nepozván, v cizím domě, prohledal veškeré možné prostory, v nichž se mohly nacházet potraviny. Po neúspěších přišlo na řadu hledání peněz. Cizinec neváhal propátrat ani dámský šatník, což bývá pro muže většinou rébus.

Nutno podotknout, že se v tu dobu v domku nacházeli i jeho obyvatelé. Postarší žena poté, co zaslechla šramot ze skříní a v dolních patrech, rozhodla se, v domnění, že jde o další obyvatele vracející se z nákupu, jít jim naproti. Zděšení zavládlo takřka ihned potom, co spatřila cizího muže přebíhajícího z jedné místnosti do druhé. Pohledy se střetly.

Žena nezaváhala ani vteřinu a domem se rozlehl její křik. Zmatený cizinec se musel velice leknout. Pod vlivem působení neudržitelného „návalu“ pohledem zapátral po místech, kde by se mohl skrýt. Místnost s toaletou však objevil příliš pozdě. Hnán unikající potřebou zamířil do oné místnosti, kde se před nechápajícím okolním světem uzamkl.

Bystrá žena okamžitě zavolala na pomoc sousedy a oznámila případ na policii. Během velmi krátké chvíle dorazila na místo policejní hlídka, která 34letého muže zadržela v místnosti poskytující mu okamžitou úlevu.
Svou eskapádou způsobil lapka majitelům domu škodu přesahující 10 tisíc korun. Věci z několika pokojů, zasažené mužovou nemilou příhodou, skončily v popelnici.

Policejní vyšetřovatel sdělil 34letému cizinci podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

PČR/Vojtěch Robovský