Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zranění po požáru v baru Black Panther jsou v nemocnicích, nejsou už v ohrožení života. Policie hledá muže s kanystrem

112
30. 01. 2024 | 9:00

AKTUALIZOVÁNO: V Krajské nemocnici v Liberci je 11 z 15 zraněných z nočního požáru restaurace v Liberci. Utrpěli popáleniny, nadýchali se škodlivin. U jednoho byla nutná resuscitace, aktuálně v ohrožení života není nikdo. Čtyři jsou ale stále v těžkém stavu. Jsou intubováni, řekl dnes novinářům lékařský ředitel Krajské nemocnice Liberec Tomáš Roubíček.

HospodaVybuchPČR
Toto je místo činu. Krajští kriminalisté zahájili úkony tr. řízení pro podezření z obecného ohrožení. Za využití psa probíhá vyhledávání akcelerantů hoření. Foto z X/Policie ČR

Policie v souvislosti s nočním požárem baru v Liberci žádá veřejnost o pomoc při pátrání po jednom muži. U sebe by mohl mít světlý plastový kanystr.

Okolnosti požáru v baru Black Panther, který je poblíž vlakového nádraží, vyšetřuje policie pro podezření ze zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení. Podle některých médií požár úmyslně založil jeden z návštěvníků, když do baru údajně hodil kanystr se zapálenou tekutinou. Policie zatím nikoho neobvinila, vyhlásila ale pátrání po jednom muži a o pomoc žádá i veřejnost.

V baru v ulici 1. máje začalo hořet v pondělí krátce před 22:00. Zranění utrpělo 15 lidí, z toho sedm vážné. "Ze zraněných osob jsme 11 převezli do Liberce, dva na popáleninové centrum na pražské Vinohrady a po jednom do nemocnic v Mladé Boleslavi a Hradci Králové," řekl dnes ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Nemocnice v Liberci kvůli přijetí většího počtu pacientů aktivovala takzvaný traumatologický plán. "Uvolnili jsme oba urgentní příjmy a aktivovali personál," řekl mluvčí nemocnice Václav Řičář. Všech 11 zraněných zůstává v péči nemocnice. Lékařský ředitel Roubíček předpokládá, že pacienti s lehkým zraněním zůstanou v nemocnici několik dnů, těžší případy řádově týdny. "Vážně zranění pacienti mají popáleniny typicky v obličeji a na rukách," upřesnil Roubíček.

Podle něj zatím nedokážou odhadnout, zda v jejich případě bude nutná hospitalizace v nějakém specializovaném zdravotnickém zařízení. "Podle toho, jakým způsobem se bude vyvíjet rozsah popálenin u těch pacientů, tak se budeme samozřejmě domlouvat s popáleninovými klinikami, protože popáleninové centrum tady u nás v Krajské nemocnici v Liberci nemáme," dodal.

Foto z nočního zásahu: X/Policie ČRČT později přinesla informace z příslušných nemocnic, že lidé tam hospitalizovaní jsou vážně a středně těžce zranění. Na Vinohradech podle zpravodajky ČT24 leží dva mladíci s popálenými končetinami. Mluvčí nemocnice v Praze na Vinohradech.Tereza Romanová předtím ČTK potvrdila, že skutečně mají dva hospitalizované po tomto požáru. "Nemáme souhlas se zveřejňováním dalších informací," vysvětlila.

Foto: Policie ČRKrajští kriminalisté převzali prověřování celé události a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecné ohrožení. Atuálně probíhají úkony spojené s ohledáním vnitřních prostor za využití psa na vyhledávání akcelerantů hoření, aktuálně uvedla Policie ČR na síti X.com.

Policie kvůli požáru baru v Liberci pátrá po muži, který mohl mít u sebe kanystr

Policie v souvislosti s nočním požárem baru Black Panther v Liberci, při kterém utrpělo zranění 15 lidí, žádá veřejnost o pomoc při pátrání po jednom muži. U sebe by mohl mít světlý plastový kanystr. Na webu policie o tom dnes informoval její regionální mluvčí Vojtěch Robovský. Policie se případem zabývá pro podezření ze zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, zatím nikoho neobvinila.

Podle zjištění policie se hledaný muž pohyboval v okolí baru, který je nedaleko vlakového nádraží v ulici 1. máje a ve kterém začalo hořet v pondělí krátce před 22:00. "Muž byl vysoký 170 až 175 centimetrů, na sobě měl tmavou bundu a tmavé kalhoty. Na hlavě měl čepici s kšiltem. Měl dlouhé světlé vlasy a zřejmě krvácivé zranění ve tváři. V blízkosti baru se mohl pohybovat se světlým plastovým kanystrem," uvedl Robovský.

Policisté se domnívají, že by jim mohli pomoci nejen hosté baru, kteří v něm byli v podvečer či večer, ale i chodci, kteří kolem 22:00 procházeli rušnou ulicí 1. máje, či řidiči vozů vybavených palubními kamerami, kteří ulicí projížděli. "Veškeré okolnosti případu volejte na linku 158. Poskytnutá svědectví nám mohou výrazným způsobem dopomoci k objasnění celé události," dodal Robovský.

čtk, lo, pčr