Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fotbalgolf má základnu v areálu ve Vesci, hřiště je otevřeno veřejnosti, ale chystá se sem i česká špička

10. 06. 2019 | 7:35

Fotbalgolfová sezóna 2019 již vypukla v Liberci naplno. Hřiště bylo otevřeno o měsíc dříve než v loňském roce a díky příznivým přírodním podmínkám a dostatečnému dešti je aktuálně i ve formě.

golffotbalCeny
Foto: MML

Otevírací doba  – v pracovní dny od 11:00 do 20:00 (běžně se hraje až do tmy) a o víkendech od 9:00 do 20:00. Je pro vás připravena i terasa s občerstvením, která disponuje nádherným výhledem na Ještěd a celý Liberec máte jako na dlani.

Hřiště na tento poměrně mladý sport, který kombinuje oblíbený fotbal se stále populárnějším golfem, je otevřeno od loňského roku ve sportovním areálu ve Vesci.

Stále ještě neovyklý sportovní zážitek si zde mohou vyzkoušet opravdu všichni – od malých dětí po dospělé, kteří milují sport a kombinaci fotbalu a golfu. Ideální zábava pro celou rodinu.

První turnaj sezóny už má hřiště za sebou. Turnaje Liberec open 2019 se zúčastnilo téměř dvacet hráčů a byly k vidění skvělé výsledky. O prvenství se podělili dva místní hráči, Martin Bartoš a Jiří Veverka.

V červnu a červenci proběhnou turnaje, takže pokud si budete chtít vyzkoušet své schopnosti s hráči české fotbalgolfové asociace, stačí sledovat Facebook Fotbalpark Liberec. V neděli 4. srpna 2019 se tady koná oficiální turnaj české fotbalgolfové ligy, kdy se pod Ještěd sjede celá česká špička.

převzato z www.liberec.cz

Foto: MML

Základní pravidla

Cílem hry je zahrát všech 18 jamek s nejmenším možným počtem kopů. Hráči se ve skupině střídají. V případě, že by vykopnutý míč mohl posunout míč někoho z následujících hráčů, může hráč požádat soupeře o odstranění míče a označení daného místa.

Maximální povolený počet kopů je 3 x Par (např. Par 3 = 9 kopů). Jestliže se míč nedostane do jamky v rámci maximálního počtu povolených kopů, dostává hráč automaticky 4 x Par.

Hrací dráhy jsou ohraničené

Zátarasy (může se dotýkat)

Jinými jamkami (může se dotknout, ale nesmí tam zůstat)

Jestliže se míč zastaví na dráze jiné jamky, dostává hráč trestný bod a vrací se s míčem zpět na původní místo.

Během kopu se musí vždy jedna noha dotýkat země. Je zakázáno skákat nebo svírat míč oběma nohama.

Obecná pravidla

Vlajky nesmí být odstraněny z jamek.

Malé skupiny by měly mít možnost předbíhání.

převzato z www.cfga.cz