Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Střechu hlavní tribuny fotbalového stadionu v Liberci čeká oprava, až do začátku příštího léta bude uzavřená

05. 06. 2019 | 18:35

Prvoligový fotbalový stadion U Nisy v Liberci se dočká opravy zastřešení hlavní tribuny, které není v dobrém stavu. Po dobu prací bude tribuna uzavřená. Oprava se uskuteční do začátku léta příštího roku, aby co nejméně zasáhla do domácích zápasů fotbalistů Slovanu. Stadion patří městu, které opravu zaplatí. Vedení radnice nyní schválilo vypsání výběrového řízení. Je to skoro za šest milionů korun bez daně, řekl dnes novinářům náměstek primátora Jiří Němeček (ANO).

TvLKjbc-slovan2 (1)
Foto: Artur Irma

Hlavním důvodem rekonstrukce je zabránit postupu koroze ocelových nosných konstrukcí, aby nenastala havárie, uvedl Němeček. Oprava by měla zajistit i více světla pro trávník, protože v přístupu světla na celou hrací plochu střecha nyní brání. "Trávník v té části vypadá rozhodně hůř než ve zbytku hřiště," dodal náměstek. Část střešní krytiny proto nahradí prosvětlovací tabule.

Rekonstrukce střechy by měla trvat zhruba 12 týdnů. Zatím se ale neví, kdy se bude dělat. "O termínu se budeme bavit až to bude vysoutěžené. Je možné, že to zasáhne do ligy. Budeme se ale snažit, aby to bylo co nejméně," uvedl ředitel fotbalového klubu Slovan Liberec Libor Kleibl. Klub má připravenou náhradní variantu, kdy by se některé zápasy hrály bez hlavní tribuny, řekl dále. Podle něj nebude možné po dobu opravy zastřešení využívat ani část zázemí, které je uvnitř hlavní tribuny. "Řešení máme, ale zatím je předčasné o tom mluvit," dodal Kleibl.

Hlavní tribuna s více než 2000 míst k sezení se stavěla v polovině 90. let minulého století, poslední úpravy se v ní dělaly před dvěma lety. Tehdy se za 5,3 milionu korun modernizovalo vnitřní zázemí, aby splňovalo podmínky pro pořádání evropských zápasů. I tehdy rekonstrukci zaplatil liberecký magistrát jako majitel stadionu.

čtk