Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kandidát na prezidenta Pavel má podporu v regionu dominantního hnutí Starostů pro Liberecký kraj

20. 01. 2023 | 17:12

Starostové pro Liberecký kraj (SLK), odnož hnutí STAN, aktivně podpoří Petra Pavla v druhém kole prezidentských voleb. Podpora z jejich strany bude formou billboardů, plakátů na výlepových plochách, inzerátů v denním tisku i prostřednictvím sociálních sítí. Zároveň chce SLK poukázat na sliby druhého kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), které podle nich nesplnil. Hnutí o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

generálPP1
Petr Pavel, foto z jeho twitterového účtu

"Klid a rozvaha Petra Pavla během celé prezidentské kampaně jsou pro nás příslibem, že v případě jeho zvolení prezidentem republiky výraznou měrou přispěje ke spojení v této chvíli tolik rozdělené společnosti," řekl předseda SLK Martin Půta, který je zároveň libereckým hejtmanem.

Za zavádějící a nepravdivé naopak SLK považuje informace, které ve své předvolební kampani uvádí Babiš. Podle hnutí mezi ně patří i jeho inzeráty o pomoci občanům Libereckého kraje. Podle hnutí nebyl splněn ani jeden z jeho slibů, které učinil ještě jako premiér při jeho návštěvě Libereckého kraje v roce 2018. Hnutí konkrétně zmiňuje podporu výstavby liberecké nemocnice miliardou korun, prosazení rychlého železničního spojení mezi Libercem a Prahou, zajištění peněz na obnovu Ralska, obnovu areálu skokanských můstků v Harrachově nebo urychlení výstavby silnice na Frýdlant.

"Myslím, že je na čase, aby se lidé po celém našem kraji dozvěděli, jak dopadly všechny sliby, které jim Andrej Babiš před časem dal," dodal Půta. Opět k tomu hnutí využije billboardy, plakáty i sociální sítě.

Babiš byl dnes v rámci své předvolební kampaně v Liberci a Jablonci nad Nisou. Po celou dobu byl obklopen nejen příznivci, ale i odpůrci, hlasitější byli kritici. V obou městech vyhrál první kolo prezidentské volby Petr Pavel.

čtk