Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Starostové si sami vyhodnotili, co už ve vedení Liberce dokázali: Nehádáme se a necelý rok v koalici pracujeme

06. 10. 2019 | 11:13

Tento víkend si připomínáme, že je to přesně rok od komunálních voleb 2018. Ty se v Česku uskutečnily 5. a 6. října 2018 ve více než 6000 obcích po celé zemi.

primator19
archivní foto z ustavujícího zasedání z 20.11.2018

Starostové pro Liberec, vítěz loňských komunálních voleb v krajském městě, zveřejnili na svém facebookovém profilu roční bilanci s názvem Rok od voleb, aneb co vše již máme za sebou. A přidali i vcelku přehlednou grafiku.

SLK, nejsilnější politická síla v libereckém zastupitelstvu, kde tvoří koalici s ANO a ODS, navzdory opoziční propagandě, která na ní nenechá nit suchou, a v Liberci velice rozšířenému nešvaru "co dutá hlava, to amatérský politolog či sociolog", píše jasně a věcně:

Politická kultura se v Liberci po několika volebních obdobích konečně proměnila. Spolupráce radniční koalice funguje, nedohadujeme se a každý den pracujeme na realizaci slibů, které jsme vám, Liberečanům, dali.

➡️ BEZPEČNOST
V oblasti bezpečnosti jsme posílili počet strážníků, podporujeme dobrovolné hasiče, staráme se o bezpečnost v jednotlivých částech města i jeho celku.

➡️ SPRÁVA MĚSTA
Zajímají nás problémy jednotlivých čtvrtí, proto se intenzivně věnujeme osobním setkáním s vámi. Řešíme je s vámi ve vašich čtvrtích a o nakládání s investicemi vás transparentně a včas informujeme.

➡️ ROZVOJ MĚSTA
Odborný dohled nad investicemi města je pro nás klíčový, proto jsme zřídili Kancelář architektury města. Snažíme se koordinovat veškeré rekonstrukce a opravy, které jsou pro fungující Liberec nutností, vždy při tom myslíme na kvalitu a udržitelnost, tedy ekonomickou i ekologickou stránku věci.

➡️ DOPRAVA
Zlevnili jsme pro vás MHD, pracujeme na zvyšování parkovacích kapacit a snažíme se zlepšit průjezdnost města. Myslíme i na chodce a cyklisty, využívat nadále můžete bikesharing, otevřeli jsme další stovky metrů cyklostezky a do pěších zón města nepovolujeme vjezd vozidlům.

➡️ EKONOMIKA
Transparentní hospodaření je základ dobré spolupráce, sledovat můžete, jak s veřejnými penězi nakládáme, a jak zároveň úspěšně splácíme liberecký dluh.

➡️ ŠKOLSTVÍ A KULTURA
Budoucí generace se vzdělávají v kvalitním prostředí, investujeme do škol, tedy do našich dětí a kvalitního zázemí i pro pedagogy. Pečujeme i o kulturní bohatství Liberce, divadlo F. X. Šaldy nebo ZOO. Čeká nás také investice do oprav bazénu, která vyjde městskou kasu mnohem levněji, než se původně plánovalo.

➡️ ČISTOTA
Město je vizitkou nás všech, posílili jsme proto úklidy na Fügnerově. Společně s námi můžete přispívat k čistému Liberci i s pomocí mobilní aplikace Marushka photo.

➡️ SOCIÁLNÍ OBLAST
Myslíme na potřebné – pracujeme na bezbariérovosti Liberce a pro nejstarší občany jsme zřídili funkci seniorského ombudsmana. Některé problémové oblasti jsme vyřešili vyhlášením bezdoplatkové zóny, zároveň zajišťujeme dostupné bydlení.

Zdroj: FB Starostové pro Liberec

Krajský Liberec, páté největší město v republice, má novou radu a primátora od 20. listopadu 2018. Vládne necelý rok.

 

Načítám...
Napiš komentář