Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Novou pětadvacítku v Benátkách postaví SYNER, který má na svém kontě řadu koupališť a aquaparků

11. 03. 2020 | 5:35

Od sezóny 2021 se Benátečtí i další návštěvníci mohou těšit na nové venkovní koupaliště. Současné už delší dobu nevyhovuje hygienickým požadavkům, novým trendům i požadavkům návštěvníků. Místo starého betonového bazénu vznikne moderní „pětadvacítka“ v nerezovém provedení se třemi plaveckými drahami, skluzavkou a dalšími vodními herními prvky.

SYNbenatky2
vizualizace

Vedení města Benátky nad Jizerou věří, že obyvatelé města ocení rekonstrukci, která zlepší všem návštěvníkům volné chvíle strávené ve zmodernizovaném areálu. Bohužel práce potrvají cca 6 měsíců a areál tak přivítá první návštěvníky až v sezóně 2021.

vizualizace

Plocha brouzdaliště se znásobí a bazén pro neplavce také dostane nerezový kabát a skluzavky. Investorem projektu v ceně 48,5 miliónu korun bez DPH je Město Benátky nad Jizerou, hlavním dodavatelem společnost SYNER, která má na svém kontě řadu koupališť a aquaparků. „Na všechny práce máme půl roku od převzetí staveniště, které je domluvené na duben 2020. Vedle koupacích ploch vznikne zcela nový podsklepený objekt. Nově v něm návštěvníci najdou šatny, sociálky a občerstvení, sloužit bude také plavčíkovi a pro technologii čištění a dohřevu vody,“ uvádí Ing. Petra Lanková, přípravářka SYNER.

vizualizace

Celková kapacita venkovního koupaliště je 112 osob a je navržené jako bezbariérové. U dětského bazénu vzniknou pergoly s lavičkami, v areálu přibydou vzrostlé stromy kvůli stínu na horké letní dny.

Koupaliště se nachází jen pár minut chůze od městského centra a v sousedství tenisových kurtů a zimního stadionu. Modernizace zapadá do plánů radnice vytvořit sportovní areál s pestrou škálou aktivit. Následovat by měla modernizace zimního stadionu.

TZ SYNER