Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sdružení stavebních firem SYNER a BAK opraví za provozu v Trutnově tamní nemocnici

28. 06. 2019 | 8:34

Od konce prázdnin se promění nemocnice v Trutnově na dva roky ve staveniště. Bude se opravovat za plného provozu. Dojde při tom i k demolici pavilonů. Kraj napotřetí vybral dodavatele, který se pustí do rozsáhlých prací v hodnotě 183 milionů bez DPH. Krkonošský deník uvedl, že zakázku získalo sdružení stavebních firem BAK a SYNER.

NemOperace Turnov
ilustrační foto

Zařízení, které patří pod Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje, projde radikálními stavebními úpravami. „Na celou přestavbu včetně dodávky zdravotnických technologií počítáme s investicemi ve výši 265 milionů korun,“ upřesnil pro Deník Aleš Cabicar, náměstek hejtmana pro zdravotnictví.

Kraj po dvou neúspěšných pokusech našel konečně dodavatele, který zrealizuje zakázku na výstavbu konsolidovaných laboratoří atransfúzního oddělení. První veřejnou soutěž kraj zrušil loni na jaře, kdy ani jeden ze tří přihlášených účastníků nesplnil podmínky výběrového řízení. Druhý tendr zrušil letos v lednu, kdy se přihlásil jediný účastník, který nesplnil podmínky dané zákonem o veřejných zakázkách.

„Je to velmi dobrá zpráva pro trutnovskou nemocnici,“ reagoval v deníku ředitel zdravotnického zařízení  Miroslav Procházka na informaci, že se konečně podařilo vysoutěžit dodavatele velké zakázky.

K slavnostnímu podpisu smlouvy s dodavatelem dojde 18. července. Stavební firmy si převezmou objekty v srpnu, práce mají začítna přelomu srpna a září.