Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

SYNER se podílí na unikátní transformaci brownfieldu na zelenou rezidenční čtvrť v Praze

26. 05. 2023 | 9:01

Největším rezidenčním projektem, který aktuálně vyrůstá v Praze, je Parková čtvrť realizovaná Central Group. Žižkov se tak v současnosti stává vyhledávanou lokalitou, kde navíc vznikají jedny z nejluxusnějších bytů v celé metropoli. Hrubá stavba prvního městského bloku navazujícího na Basilejské náměstí s 390 byty je již dokončena a kompletně hotova bude příští léto. O lokalitu je velký zájem a prodáno je zde již více než 70 procent bytů.

syner 009
Setkání se zúčastnil Robert Špott (vlevo), jednatel společnosti SYNER, která výstavbu řídí v konsorciu stavebních společností

„Naše oficiální kontribuce požadované Prahou činí v případě Parkové čtvrti 291 milionů korun. V praxi ale naše náklady na veřejné stavby, které zde pro město budujeme, převýší 400 milionů Kč,“ vyčísluje Kunovský. Investorovi totiž zásadně vzrostly zejména náklady na kompletní přebudování Basilejského náměstí a jeho okolí. Podstatně se také zvýšily náklady na výstavbu velké šestitřídní mateřské školy, kterou Central Group pro město zdarma buduje.

Parková čtvrť„Neexistuje mnoho projektů, které tak zásadně ovlivní a především obohatí dlouhodobě nevyužívaný brownfield téměř v centru metropole. Jsme skutečně rádi, že jsme získali důvěru od investora, jenž nám svěřil výstavbu jedné z největších pražských rezidencí. Věříme, že zde vznikne krásné místo nejen pro bydlení, ale především pro život mnoha spokojených rodin a několika generací“, dodal Robert Špott, jednatel společnosti SYNER. Ta výstavbu řídí v konsorciu stavebních společností od února 2022.

Setkání se zúčastnil Robert Špott (uprostřed), jednatel společnosti SYNER, která výstavbu řídí v konsorciu stavebních společností „Největším přínosem projektu je, že se podařilo s developerem domluvit změnu funkce výstavby. Dnes už to možná není tak známé, ale dříve bylo plánováno, že v této lokalitě vyroste velké obchodní centrum. To by přivedlo nepřiměřenou osobní dopravu. Došlo ale k dohodě a změně na rezidenční využití. Z pohledu veřejného zájmu vidím největší přínosy v umožnění průchodnosti, v nové školce a v nových veřejných plochách a náměstí, které projekt nabízí nejen novým obyvatelům, ale rovněž stávajícím starousedlíkům,“ říká místostarosta MČ Praha 3 Pavel Dobeš.

Parková čtvrť

TZ SYNER