Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Výstavba nového městského úřadu v Lázních Bělohrad trvala dva roky, o víkendu byl slavnostně otevřen

29. 08. 2022 | 15:57

V neděli 28. srpna se uskutečnilo slavnostní otevření nové budovy městského úřadu a zrekonstruované části náměstí K. V. Raise v Lázních Bělohradě, ke kterému město připravilo velkolepý program a celý akt pojalo jako městské slavnosti.

belohrad3
Akce se zúčastnil za SYNER technický ředitel Ing. Václav Brodský (druhý zprava). Ostatní pánové na fotce: zprava Pavel Šubr, starosta města, David Pavlišta, zástupce architekta, Martin Czernin, senátor.

Původní dosluhující radnice, ve které úřad sídlil od konce druhé světové války byla v havarijním stavu, navíc prostory pro úředníky byly dlouhodobě kapacitně nedostačující, proto se město rozhodlo postavit novou v hodnotě téměř 67 milionů korun.

Nová radnice v Lázních Bělohrad.

Stavební práce architektonicky zajímavé moderní budovy začaly loni v květnu. Generálním dodavatelem byla společnost SYNER, s.r.o. Třípodlažní novostavba je charakteristická velkými okny a prostorově tvarovanou fasádou z cihelných pásků. „Nový městský úřad je bezbariérový s výtahem, takže i handicapovaní budou mít dovnitř snazší přístup,“ uvedl Ing. Václav Brodský, technický ředitel SYNER.

Slavnostní chvíle...

Vnitřní ochoz je osazen vkusným mosazným zábradlím a teracové podlahy v přízemí zdobí nápadné rozetové vzorování, které se objevuje i na chodnících v centru lázeňského města. Kromě kanceláří bude v budově i informační centrum a společenský sál pro jednání zastupitelů nebo pro pořádání nejrůznějších kulturních akcí. Za zmínku stojí i výstavba rychlodobíjecí stanice pro elektromobily v těsné blízkosti úřadu.

„Měli jsme velké štěstí, že zhotovitelem stavby byla firma SYNER, protože tak dobrou spolupráci jsem zažil na málokteré stavbě, chtěl bych za to všem jejím pracovníkům poděkovat,“ dodává starosta Lázní Bělohradu Pavel Šubr.

...přilákala občany města.

Kromě radnice a části náměstí, kterému nově dominuje hranatá kašna od sochařky Moniky Immrové se dočká rekonstrukce i přilehlá ulice Karla Moora, která dostane nový povrch a chodníky.

TZ SYNER