Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Adventní neděle nebyla šťastná pro majitele rodinného domu ve Velenicích. Hasiči mu ale zachránili majetek za 4 miliony

112
15. 12. 2019 | 15:47

Třetí adventní neděli po 11. hodině vyjely jednotky hasičů z druhého stupně požárního poplachu k nahlášenému požáru rodinného domu do Velenic. Po příjezdu prvních jednotek na místo bylo průzkumem zjištěno, že se požár rozšířil do střešní části domu.

hasVelenice
Foto: HZS

Na likvidaci požáru byly nasazeny dva vodní proudy a speciální technika CCS Cobra, která byla použita pro hašení střešních meziprostorů. Dále hasiči rozebrali část zasažené střešní konstrukce. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat v půl druhé odpoledne. Na místě nebyl nikdo zraněn.

Uchráněné hodnoty na majetku stanovil vyšetřovatel příčin požárů na 4 mil. Kč, způsobená škoda i příčina požáru je v šetření.

Zasahující jednotky: st. Jablonné v Podještědí, st. Česká Lípa. st. Liberec, JSDHO Velenice, JSDHO Brniště, JSDHO Česká Lípa – Stará Lípa, JSDHO Česká Lípa – Dobranov, JSDHO Zákupy

HZS/Radka Kostelňáková