Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Českolipsko má poprvé výrobek roku, stal se jím jahodový džem s bezovým květem

04. 10. 2019 | 16:29

V České Lípě poprvé udělovali ocenění Českolipský výrobek roku. Jako první označení ponese jahodový extra džem s bezovým květem Michaely Bílkové z České Lípy. Zvítězil v konkurenci bezmála sta nejen potravinářských produktů. Své výrobky mohli do soutěže přihlásit i řemeslníci nebo umělci.

jamSklemice
ilustrační foto

Vítězka převzala plaketu s oceněním a samolepky s logem soutěže k nalepení na výrobek a také šek na 20.000 korun, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová.

"Je moc důležité oceňovat i tyto lidi, protože svoje výrobky dělají s láskou, kvalitně a velmi často ručně bez jakékoli automatizace. Mám radost, že je můžeme touto soutěží podpořit. Spolupracovat pak chceme s výrobci i dál, na akcích města bude moci výherce soutěže zdarma prodávat své produkty. Výrobky od přihlášených soutěžích bychom chtěli prodávat v nově zrekonstruovaném infocentru. Soutěž navíc určitě chceme v příštím roce uspořádat znovu," řekla starostka Jitka Volfová (ANO).

Českolipský výrobek roku je soutěž, jejímž hlavním cílem je podle Volfové mediální i finanční podpora místních regionálních výrobců, a podpora cestovního ruchu. Město Česká Lípa ji prostřednictvím svého Regionálního turistického informačního centra vyhlásilo letos v dubnu pro všechny fyzické a právnické osoby, které mají sídlo nebo provozovnu na území nejen České Lípy, ale také v Mimoni, Ralsku, Zákupech, Stráži, Žandově, Dubé, Doksech a v obcích v jejich okolí. Porota hodnotila 98 produktů 26 výrobců.

čtk