Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Českolipský koncert Barbory Polákové přesunuli ven na hrad Lipý. Bonusem je, že není třeba mít roušky

17. 09. 2020 | 18:33

Z Kulturního domu Crystal ven na Vodní hrad Lipý přesunuli v České Lípě páteční koncert herečky a zpěvačky Barbory Polákové. Organizátoři tak reagovali na zpřísnění koronavirových opatření, kterými od pátečních 18:00 zakázalo ministerstvo zdravotnictví vnitřní hromadné akce na stání pro více než deset lidí. ČTK o tom dnes informoval Milan Kořen z Kultury Česká Lípa.

polákováFB
Foto z FB profilu Báry Polákové.

"Jako bonus bude koncert bez roušek, které by ve vnitřních prostorách lidé mít museli," doplnil Kořen. Vstupenky na koncert zůstávají podle něj v platnosti. "A kromě pokladny KD Crystal budou k zakoupení také hodinu před akcí v Centru textilního tisku," doplnil. Koncert začíná od 19:00.

V Česku v posledních dnech rychle roste počet lidí, u nichž testy prokázaly nový koronavirus. Za středu přibylo v zemi 2139 nových případů.

V Libereckém kraji je aktuálně přes 500 aktivních případů nákazy, nejvíc na Liberecku. Tam podle údajů ministerstva zdravotnictví (MZCR) za posledních sedm dní připadá téměř 97 prokázaných případů na 100.000 obyvatel. Českolipsko je na tom s 38 případy v rámci kraje nejlépe.

Zpřísněná opatření platí od pátku i pro restaurace, bary či kluby, které nesmějí dovnitř pustit víc lidí, než je kapacita k sezení.

Ministerstvo také zpřesnilo nařízení pro nošení roušek v těchto místech. Lidé je nemusí mít jen při konzumaci, povinné jsou i u baru, pokud se nesedí. Všechny restaurace a bary budou muset být uzavřeny mezi půlnocí a šestou hodinou ranní. Od pátku jsou povinné roušky také při výuce ve školách s výjimkou prvního stupně.

čtk