Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Českolipský producent svítidel  rozšířil sortiment o výrobky z hliníku

30. 07. 2019 | 5:36

Českolipský výrobce kancelářských a průmyslových svítidel MODUS investoval do nové výrobní linky na zpracování hliníku. Investice za několik milionů korun umožnila firmě nejen rozšířit sortiment svítidel, ale také reagovat na nejnovější trendy. Hliníkové tělo nové řady svítidel Exal má vedle designového efektu vliv především na chlazení světelného zdroje a díky tomu i na jeho delší životnost, řekl ČTK obchodní manažer společnosti Jan Kavka

ledsvětlo
ilustrační foto

MODUS je ryze českou firmou, která vznikla v roce 1994. Velkou proměnu prodělal podnik v posledních sedmi letech, kdy do vybudování moderního provozu a technologií potřebných pro výrobu LED osvětlení investoval kolem 250 milionů korun. Firma je jednou z mála, které mají vlastní automaty na osazování LED čipů a ve svých výrobcích používá vlastní LED moduly. Většina firem je podle obchodního manažera nakupuje. Díky vlastním modulům může MODUS garantovat vysokou kvalitu svých světel.

"Rozšířením výroby reagujeme na nejnovější trendy ve výrobě LED svítidel i na rostoucí poptávku našich odběratelů," řekl Kavka. MODUS podle něj pořídil také speciálního svařovacího robota pro hliníkové materiály. Z České Lípy odesílají každý týden do světa 25.000 svítidel. Firma zajišťuje nejen sériovou výrobu, ale stále častěji řešení přímo na míru pro konkrétního zákazníka. "Proto průběžně modernizujeme nejen samotnou výrobu, ale dlouhodobě chceme investovat i do dalšího posilování našeho týmu konstruktérů a techniků," dodal.

MODUS působí na trhu s osvětlením už 25 let. Z malého podniku šesti lidí je dnes jeden z největších výrobců LED svítidel v Česku. Tržby společnosti se zhruba 420 zaměstnanci překračují v posledních čtyřech letech miliardu korun. Loni meziročně klesly zhruba o sedm procent na 1,014 miliardy korun, hospodaření přesto skončilo více než 17milionovým ziskem. Zhruba 70 procent produkce míří do zahraničí. Největší exportní trh je Německo, firma ale vyváží hodně také do Rakouska, Finska, Norska nebo Nizozemska.

čtk