Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Expediční kamera svede zítra do novoborského kina cestovatele, dobrodruhy, sportovce i milovníky přírody

17. 03. 2023 | 18:50

Mezinárodní filmový festival Expediční kamera je největší cestovatelská a outdoorová akce v ČR. Tento unikátní projekt přinese nejlepší filmy sezóny z celého světa i novinky z domácí produkce. Pro diváky máme nachystané nejen filmy, ale i přednášku cestovatele a fotografa Josefa Bosáka, který  uvede svou výstavu fotografií: Kus arménské duše.
 

expedNejdelší svatební cesta
Nejdelší svatební cesta

Josef Bosák několikrát navštívil zakavkazskou zemi Arménii, fotografoval  i Karabažskou nemocnici. Z tohoto projektu vzniklo mnoho fotografií, které byly natolik emočně silné, že na mezinárodních fotografických  soutěžích a salónech zaujaly porotu a  byly velice úspěšně hodnoceny. Od mezinárodní fotografické organizace získal mezinárodní titul AFIAP a EFIAF.  Před několika dny získal cenu i na mezinárodní fotosoutěži Interfotoklubu ve Vsetíně.

plakát k akciDo Arménie se úplně zamiloval a každoročně jí navštěvuje. Nachází zde klid, mír a pokoru.  Kus Arménské duše " PIECE OF ARMENIAN  SOUL" je výstava, která zachycuje malý kousek  toho, co na svých cestách  prožívá.

Jeho poslední cesta do Arménie, byla v roce 2021, kde se stal členem teamu nadace „Dej mi naději“. Tato Organizace pomáhala raněným vojákům, kteří bojovali ve válce o Náhorní Karabach s Ázerbajdžánem.

A na jaké filmy se těšit? Ve filmu Divoké vody zažijeme příběh jedné z nejúspěšnějších kajakářek své generace – Nourie Newman. Filmovému režisérovi Davidu Arnaudovi se podařilo poodhalit Nourii jako nikdy předtím. Zjistíme, že zápasí s věcmi které občas ovlivňují i její sportovní výkony a možnosti posouvat své hranice.

Hledáte romantickou dovolenou? Zkuste Baffinův ostrov! Na něj budeme pozvání filmem Dovolená na Baffinově ostrově. Pamatujte: expedice je to samé jako dovolená, záleží jen na vašem přístupu. Erik Boomer a Sarah McNair-Landry se ve filmu vydávají na odvážnou 45 denní expedici na odlehlý Baffinův ostrov, aby hledali skály, na které by se dalo vylézt a neprozkoumané řeky, které by se daly sjet.

Pokud máte rádi filmy pravého expedičního charakteru, nesmíte si nechat ujít film Madagaskar. Dokument zachycuje pátrání po údajné záhadné bytosti jménem kalanoro, žijící v odlehlých místech ostrova Madagaskar. Tento tvor má podle domorodců magickou moc, nadpřirozenou sílu a telepatické schopnosti. Obyvatelé Madagaskaru v něj věří a mají k němu velký respekt. Členové expedice se zúčastní několika obřadů, tak zvané tromby, na vyvolávání této chlupaté, asi metr vysoké bytosti.

A jestli patří do skupiny, které své lodě vymění občas za biky, tak budete uchvácení filmem Strážci údolí sopky Tupungato.

Kapacita míst je omezena.

www.kinonb.cz/program