Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frekventovaná křižovatka Okružní a Roháče z Dubé v České Lípě bude pro chodce bezpečnější

30. 07. 2020 | 13:26

Bezpečněji budou moci zanedlouho lidé přejít frekventovanou křižovatku ulic Okružní a Roháče z Dubé na sídlišti Sever v České Lípě. Nyní je v místě pouze provizorní přechod, který by měl však nahradit zcela nový bezpečnější. Zakázku vítěznému dodavateli přidělili českolipští radní na svém červencovém zasedání.

česká lípa přechod
Foto: www.mucl.cz
Stavební úpravy křižovatky bude mít na starosti firma Silnice Žáček s.r.o. Česká Lípa za cenu 518 tisíc korun. Na místě provizorního přechodu firma vybuduje nový přechod se středovým přechodovým ostrůvkem a bezbariérovými přístupy z obou chodníků, přechod navíc bude nově osvětlen. Hotovo by mělo být v říjnu letošního roku. 
 
Křižovatka Okružní - Roháče z Dubé je frekventovanou křižovatkou, která spojuje sídliště Sever s centrem města. Vozovka je zde široká 15m, její šířka je pak mnohdy překážkou pro bezpečný přechod z jedné strany na druhou. „Město tak v tomto místě před třemi lety zřídilo provizorní přechodový ostrůvek. Jeho cílem bylo především ověřit si, zda by případné vybudování ostrůvku neomezovalo průjezd MHD křižovatkou. Za dobu, co zde tento provizorní přechod byl, nedošlo k žádným problémům, řešení je plně funkční. Proto nyní chceme v místě vybudovat trvalý přechod, který by měl zajistit větší bezpečí chodců,“ uvedl českolipský místostarosta Martin Brož a připomněl, že provizorní přechod je nyní nově vybudován také v ulici 5. května na Kopečku. I zde město po zkušebním provozu uvažuje o vybudování přechodu natrvalo. 
 
www.mucl.cz