Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Městské lesy Česká Lípa vybudovaly pro milovníky turistiky novou stezku k Hůrce

15. 07. 2019 | 11:26

Novou přístupovou cestu k vyhlídce na Hůrku vybudovala pro milovníky turistiky obchodní společnost města Městské lesy Česká Lípa. Pěší stezku začala společnost budovat letos v březnu. V květnu byla práce hotová, a to včetně údržbových prací na samotné vyhlídkové plošině na Hůrce, kterou tu Městské lesy vybudovaly již před časem.

česká lípa hůrka
Foto: www.mucl.cz
„Na tuto investici, jejíž součástí jsou i nové informační tabule instalované u stezky, se naší společnosti podařilo získat dotaci, která pokryje veškeré náklady ve výši více než 300 tisíc korun,“ zdůraznil Petr Kreisinger, ředitel Městských lesů, které již několik let obhospodařují lesní majetek města Česká Lípa. 
 
Součástí jejich péče je proto také snaha nabídnout návštěvníkům příměstských lesů nové zajímavé atrakce a výletní cíle. K tomu patří nejenom nově upravené cesty, ale například také již zmíněná vyhlídka na Hůrce nebo singltreková stezka pro terénní cyklistiku na Špičáku, kterou byla otevřena vloni v létě. V letošním roce ještě společnost plánuje provést údržbu veškerých naučných stezek a cest, chce také opravit lávky v okolí Žizníkovského rybníka, které nejsou v dobrém stavu. 
 
V roce 2020 by se společnost ráda pustila do budování druhé singltrekové trasy na Špičáku. „Máme naprojektovanou druhou trasu singltreku, která by měla měřit zhruba čtyři kilometry a měla by být náročnější než první, již existující, trasa. Na podzim proto chceme požádat o dotaci na vybudování této trasy. Pokud dotaci dostaneme, pokryje nám veškeré náklady na akci, které jsou odhadnuté na více než dva miliony korun,“ doplnil Petr Kreisinger. 
 
Snahu Městských lesů o zkrášlování nejbližšího okolí České Lípy oceňuje i starostka České Lípy Jitka Volfová. „Vážím si práce naší obchodní společnosti, která nejen pečuje o naše lesy, ale ještě myslí na českolipské občany a turisty a snaží se jim pobyt v okolních lesích zpříjemňovat, navíc dokáže na své aktivity získat prostředky z jiných zdrojů. I díky jejich aktivitě můžeme turistům nabízet další volnočasové aktivity, a to je v hlavní turistické sezoně skvělá zpráva,“ uvedla starostka.
 
www.mucl.cz