Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nemocnice v České Lípě od středy zakáže návštěvy na několika odděleních

04. 02. 2020 | 7:45

Zákaz návštěv bude od středy platit na některých odděleních krajské nemocnice v České Lípě. Omezení se dotkne oddělení ARO, dětského, gynekologicko-porodnického oddělení, jednotek intenzivní péče a oddělení lůžek následné péče. Nemocnice o tom dnes informovala na svém webu.

CLnemocnicelipa1irma
archivní foto Artur Irma

Zákaz v Libereckém kraji platí už od víkendu v nemocnicích v Liberci, Turnově, Semilech a Jilemnici. V českolipské nemocnici zatím mají vydané jen doporučení, aby lidé omezili návštěvy pacientů, u kterých by onemocnění chřipkou mohlo vést k dalšímu zhoršení zdravotního stavu. Zákaz pro vybraná oddělení začne platit 5. února. "V případě, že na sobě pozorujete příznaky chřipkového onemocnění, odložte svoji návštěvu i na dalších odděleních nemocnice," uvedl ředitel pro zdravotní obory českolipské nemocnice Lubor Picmaus.

Na 100.000 obyvatel je v Libereckém kraji 1683 případů nemocí dýchacích cest. Nemocnost stoupla v kraji za poslední týden o 18 procent a na Českolipsku skoro o 39 procent. Na 100.000 obyvatel tam je 1640 případů s akutními respiračními nemocemi. Současný stav hygienici hodnotí jako počínající chřipkovou epidemii.

čtk