Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Obyvatelé v Novém Boru chtějí koupaliště, vyplynulo to z městské ankety

01. 10. 2019 | 12:49

Obyvatelé v Novém Boru na Českolipsku chtějí, aby město investovalo do výstavby venkovního koupaliště. Záměr zvítězil v anketě, kterou před prázdninami vyhlásila novoborská radnice. Zapojilo se do ní 888 obyvatel města, z toho 728 jich využilo možnost hlasování online, zbývající část vyplnila anketní lístky, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Radmila Pokorná.

"Potěšilo nás, že se do ankety zapojilo tolik lidí. Jejich aktivita na ovlivnění budoucí podoby města je pro nás zavazující. Jednáme už s představiteli TJ Jiskra o postupu realizace stavby venkovního bazénu," řekl starosta Jaromír Dvořák (Starostové pro Liberecký kraj). Cílem ankety bylo podle něj sladit investiční politiku města a přání jeho obyvatel.

V nabídce proto bylo sedm velkých akcí. Mimo venkovního koupaliště také krytý bazén, dopravní terminál, venkovní kluziště, revitalizace hlavní třídy T.G.M. a Tyršova náměstí a generální rekonstrukce městského kina. Hlasovat mohli lidé udělením známky od jedné do sedmi, kdy jednička náležela projektu, který považují za nejlepší, nejpotřebnější. Na druhém místě skončil krytý bazén a za ním revitalizace hlavní ulice T.G.M. Za nejméně potřebnou považovali hlasující obnovu Tyršova náměstí.

Lidé ale měli také možnost navrhnout vlastní investice. Nejčastěji navrhovali přeměnu bývalého cyklistického areálu na multifunkční park se sportovišti, dětským a workoutovým hřištěm a zázemím pro pořádání kulturních akcí. Lidé také žádali rekonstrukce komunikací a více parkovacích míst, výstavbu nových bytů nebo více zeleně.

"Na opravách silnic a chodníků pracujeme průběžně, v některých lokalitách, jako je například Hřebenka a Palackého, musíme sladit naše již připravené akce s plynaři nebo Severočeskou vodárenskou společností, které tu plánují příští rok rekonstrukce sítí," řekl Dvořák. Radnice připravuje i výstavbu bytů. "Nové by měly vyrůst místo ruiny v Nemocniční ulici, kterou jsme před časem odkoupili a nechali zbourat. Mapujeme i další možnosti s využitím dotace z ministerstva pro místní rozvoj," dodal.

čtk