Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oprava mateřinky Na Výsluní v České Lípě začne až příští rok, vítěz první soutěže dělal potíže

27. 11. 2019 | 9:36

Až po Novém roce začne v České Lípě plánovaná oprava a zateplení Mateřské školy na Výsluní. Práce měly podle původních plánů začít už v září, vítěz veřejné soutěže ale odmítl s radnicí podepsat smlouvu, a tak ji musela vypsat znovu.

dítěLoutka
ilustrační foto

Školka je už od podzimu prázdná, děti by se do ní měly vrátit až v příštím školním roce, řekla dnes ČTK mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová. Na projekt získalo město dotaci z Operačního programu Životní prostředí.

Modernizaci školky zajistí společnost Versana, která zvítězila v opakované soutěži s cenou 16,8 milionu korun, tedy zhruba o 900.000 korun nižší než byl odhad projektantů. Stavba by měla být hotová za 28 týdnů.

"Když první kolo nedopadlo dobře, vypsali jsme v co nejkratším termínu výběrové řízení znova. Věřím, že nyní už vše proběhne bez problémů," řekl místostarosta Martin Brož (ANO). Školku podle něj nechali v průběhu druhého výběrového řízení vyklizenou. Nastěhovat vše zpět a potom vše znovu vystěhovávat by podle něj bylo komplikované.

Mateřská škola Na Výsluní je jednou z poboček MŠ Špičák a letos slaví 30 výročí od uvedení do provozu. V rámci oprav se dočká nejen kompletního zateplení fasády a střechy, ale dostane také nová okna včetně stínící techniky, a nové dveře. Pracovat se bude i uvnitř. Tam se počítá s výměnou rozvodů studené a teplé vody, rekonstrukcí sociálního zařízení, výměnou svítidel, vzduchotechniky v kuchyni a úpravou vytápění. V plánu je i systém nuceného větrání. Část dětí přesunuli zatím podle Brože do školky ve Východní ulici a druhá část dětí chodí do Základní školy Špičák.

Modernizace mateřinky Na Výsluní není jedinou stavební akcí na českolipských školách. Už v září začaly práce na zateplení Základní školy Lada. Původně se počítalo, že projekt za 87 milionů korun začne o prázdninách, výběr dodavatele se ale protáhl. Stavba by měla trvat zhruba rok a provádí se za plného provozu. I tato škola bude vybavena systémem nuceného větrání, navíc dostane na střechu fotovoltaické panely.

čtk