Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace zkomplikuje od srpna do října život v Novém Boru 

22. 07. 2019 | 13:33

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace a práce na rozvodech plynu zkomplikují od srpna dopravu na jedné z hlavních komunikací v Novém Boru. Práce uzavřou polovinu hlavní třídy T.G.M. Na příjezdu od České Lípy budou dopravu řídit kyvadlově semafory zhruba na 200 metrů dlouhém úseku od Sokolovny po cukrárnu Michaela. Se zdržením tam musí motoristé počítat až do konce října. ČTK o tom dnes informovala mluvčí radnice Radmila Pokorná.

Rekonstrukce vodovodů, kanalizací a rozvodů plynu se nedotknou jen třídy T.G.M., ale krátkodobé uzavírky postihnou také Jiráskovu a Bezručovu ulici. Plynaři začnou od srpna kopat v Bezručově ulici a budou postupovat přes ulici Brigádníků na třídu T.G.M. "V Bezručově ulici mají naplánovanou pouze několikahodinovou uzavírku, výkop tu na naši žádost překryjí plechy a ulice zůstane průjezdná. Navazující výkopy povedou hlavně přes zeleň a neomezí dopravu," doplnil Vladan Pokorný z technické správy majetku města.

Na třídě T.G.M. začnou od srpna práce na vodovodech. V prvním srpnovém týdnu provedou správci vodovodní sítě takzvaný bypass vodovodu, který zajistí plynulé dodávky pitné vody do přilehlých nemovitostí. Od 8. srpna se uzavře první část pravého jízdního pruhu na příjezdu od České Lípy a dopravu budou kyvadlově řídit semafory. "Uzavírka začne u Sokolovny a bude se týkat padesát metrů dlouhého úseku. Jakmile v něm dělníci obou společností provedou svůj díl prací, zasypou výkop zeminou, nasypou štěrkovou vrstvu, aby tu mohla jezdit auta, a posunou semafory na dalších padesát metrů," popsal postup prací Pokorný.

Omezení se dotknou i autobusové dopravy. "Po dobu stavby budou autobusové spoje z České Lípy a Prahy zastavovat až za okružní křižovatkou T.G.M. a Husovy ulice blíž k centru," dodala Pokorná.

čtk