Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Šerm, chodci na chůdách i ohňová show. To nabídne muzejní noc v České Lípě

15. 09. 2021 | 15:59

Již osmnáctá muzejní noc ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě se uskuteční v pátek 17. září od 19 do 24 hodin. Pro návštěvníky je připravena večerní prohlídka ambitových prostor s Loretou, kde pokračuje výstava planých zbraní ze sbírky muzea. Hlavní budova je kvůli pokračující rekonstrukci celoročně uzavřena.

česká lípa muzeum Irma
Foto: Artur Irma

„Snažíme se, aby ani v době rekonstrukce návštěvníci na muzeum nezapomněli. Proto i přes omezené možnosti, které v době úprav máme, rádi přivítáme každého, kdo má rád atmosféru, kdy z uspěchaného rytmu najednou trochu zpomalí, vstoupí do světa našich předků a nasaje historii všemi smysly,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Letošní muzejní noc je zaměřená na šermířská vystoupení v klášterní zahradě. K vidění budou i netradiční akrobati na chůdách a velkolepá ohňová show v amfiteátru. Na hlavním pódiu zazní skladby skupiny Dixi DC, pro děti je připravena pohádka Zvířátka a loupežníci. Hlavní atrakcí jsou šermířské duely a závěrečný turnaj o královnu.

S platnou vstupenkou z muzejní noci bude možno navštívit i Šatlavu, archeologické muzeum Českolipska a prohlédnout si výstavu o Českolipském kachli.

„Věřím, že protiepidemická opatření nám umožní muzejní noc uskutečnit dle našich představ a hlavně splnit očekávání návštěvníků. Prosím proto, aby všichni sledovali naše stránky www.muzeumcl.cz, kde budeme zveřejňovat aktuální informace o podmínkách, za jakých se 18. muzejní noc 2021 v České Lípě uskuteční,“ uvedl ředitel muzea Zdeněk Vitáček.

LK