Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V České Lípě zateplí do podzimu mateřskou školu na Špičáku, na projekt získala radnice evropskou dotaci 

23. 03. 2021 | 12:34

V České Lípě zateplí do podzimu mateřskou školu ve Východní ulici na největším sídlišti Špičák. Na projekt radnice získala evropskou dotaci 4,5 milionu korun z Operačního programu Životní prostředí. Zakázku teď v soutěži získala společnost Versana s nabídkovou cenou 16,4 milionu korun, která je zhruba o tři miliony nižší částka, než byl původní odhad. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová. Firma má na práce sedm měsíců, skončit mají nejpozději v říjnu.

školka kostky menší
Ilustrační foto

Stavebníci by měli zateplit poslední budovu velké sídlištní školky, která zatím výraznou rekonstrukcí nepodstoupila. Projekt počítá s kompletním zateplením budovy, výměnou oken i dveří. Modernizace čeká i rozvody vody, opravu potřebuje požární vodovod. Budova dostane systém nuceného větrání, nová bude vzduchotechnika v kuchyni, osvětlení budovy, vytápění i toalety. "Po provedených úpravách bychom měli ročně ušetřit 150.000 korun na energiích," řekla již dříve ČTK českolipská starostka Jitka Volfová (ANO).

Pro firmu Versana není modernizace školky ve Východní ulici prvním podobným projektem. V první polovině loňského roku zajišťovala podobnou obnovou školky v ulici Na Výsluní, která je jen pár desítek metrů od budovy ve Východní ulici. Tato mateřinka už je kompletně zateplená, má nová okna i dveře, ve třídách jsou vnitřní vzduchotechnické jednotky s rekuperací. Zakázku za 17,2 milionu korun dokončila firma loni v červenci.Foto: ČLZateplení školky ve Východní ulici není podle mluvčí radnice jedinou letošní akcí ve školských zařízeních. Na podobné projekty má Česká Lípa v rozpočtu zhruba 50 milionů korun. V červenci by měla mimo jiné skončit modernizace zanedbaného hřiště u Základní školy Jižní. "Vznikne tam multifunkční hřiště s polyuretanovým povrchem a lajnováním pro nejrůznější druhy sportů, jako je fotbal, basket, volejbal, házená nebo badminton, na východní straně bude ještě hřiště na streetball," řekla Kňákal Brožová. Zateplení čeká také například Základní školu Šluknovská.

čtk