Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vánoční stromeček a výzdoba se letos rozsvítí v Novém Boru bez účasti veřejnosti

25. 11. 2020 | 9:29

S ohledem na vládní opatření proti šíření epidemie covid-19 přistoupilo město Nový Bor ke zrušení tradičního programu k zahájení adventu, který měl proběhnout v pátek 27. listopadu 2020 na náměstí Míru. Slavnostní rozsvěcení stromečku a vánoční výzdoby v ulicích města bude letos bez účasti veřejnosti.

NBcentrum2
archivní foto

Zároveň s tím se ruší i první tři adventní koncerty, které se tradičně konají v kostele Nanebevzetí Panny Marie na nám. Míru. Městská společnost Kultura Nový Bor, s.r.o. ale chystá odvysílání jednoho z těchto koncertů online. O podrobnostech bude město a Kultura Nový Bor, s.r.o. informovat na svých webových stránkách. Poslední, čtvrtý, koncert Rybova Česká mše vánoční prozatím zůstává v platnosti.

„Je nám líto, že musíme přistoupit k takovému kroku. Ale letos se musíme podřídit opatřením ve prospěch zdraví nás všech. Věřím, že příští rok se zase na náměstí všichni sejdeme a naši létající andělé nás zasypou dvojnásobnou dávkou štěstí,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.  

Součástí programu k zahájení adventu byla i oblíbená sbírka ve prospěch zvířat umístěných v útulku. Sbírka bude provizorně probíhat v budově městského úřadu "A" na nám. Míru. Ve vestibulu bude umístěná nádoba, do níž lidé mohou dávat své dary od středy 25. listopadu 2020. Ty pak zaměstnanci odboru životního prostředí odvezou do útulku, s nímž má město Nový Bor uzavřenou smlouvu.

www.novy-bor.cz