Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žhavé flamenco Café del Mundo podpoří koncertem v České Lípě Nadační fond Ozvěna

07. 11. 2019 | 13:35

Fenomenální flamenkové duo kytaristů Jana Pascala a Alexandra Kiliana se vrací se zbrusu novým programem opět do České Lípy. Žhavý večer v Jiráskově divadle, který přinese nejen španělské rytmy, podpoří dobrou věc. Část výtěžku z koncertu pomůže rodině z Libereckého kraje, která potřebuje pro svého potomka pořídit nová kvalitní sluchadla.

kytara guitar-3870970 1280
Ilustrační foto

V koncertu pro Ozvěnu se v kombinaci dua Café del Mundo a nadačního fondu Ozvěna spojí skvělá hudba s prospěšnou aktivitou, která poslouží hendikepovanému dítěti a jeho rodině. Věřím, že i to bude pro mnohé motivace k návštěvě koncertu,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pověřená řízením rezortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Nadační fond Ozvěna pomáhá již pátým rokem po celé republice dětem a mladistvým, kteří přišli o sluch s trvalou ztrátou sluchu po celé České republice. Za dobu své existence podpořili šest desítek rodin. „Věříme, že ozvěnou naší práce je smysluplná a především konkrétní pomoc dětem, které si překážky ve svém životě nevystavěly samy,“ řekla Pavla Prokešová, ředitelka nadačního fondu Ozvěna.

Pomoc, kterou Ozvěna nabízí, je především poradenská, informační a finanční. Vynahradit ztrátu sluchu není snadné, navíc je to drahé. Nadační fond proto peníze poskytuje především na pořízení kvalitních sluchadel; ty jsou společně s dalšími faktory tím nejdůležitějším pro rozvoj sluchu a řeči už od raného věku.

Jsem velmi ráda, že Liberecký kraj podporuje tuto činnost a s velkým potěšením jsem nad touto akcí převzala záštitu. Pomáhat druhým v dnešní době není úplnou samozřejmostí, proto si cením každého, kdo tak činí. Koncertu pro Nadační fond Ozvěna jsem se zúčastnila i v loňském roce a určitě dorazím i na ten letošní. Příběhy rodin a jejich dětí s poruchou sluchu chytnou za srdce. Ten, kdo slyší, jen těžko umí domyslet problémy, které tyto obtíže rodinám přinášejí. Přijďte i vy podpořit ty, kteří v životě neměli to stoprocentní štěstí,“ zve na koncert říká Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana pověřená řízením resortu ekonomiky, správy majetku a informatiky.Café del Mundo pro OzvěnuKaždý rok je v České republice diagnostikováno devadesát až sto lidí se závažným sluchovým postižením. Napohled neviditelné sluchové postižení, které není vidět, staví mezi lidmi komunikační i sociální bariéru. „Osobní zkušenost, nám ukazuje, jak důležité je se nevzdávat a bojovat za každý malý úspěch. Ne nadarmo se říká, že zkušenost je nepřenositelná a je jen obtížně sdělitelná,“ dodala Prokešová.

Vystoupení Café del Mundo se uskuteční v českolipském Jiráskově divadle 23. Listopadu od 19 hodin. Vstupenky stojí 300 korun a je možné je pořídit na webu http://www.lipamusica.cz/cs/program/cafe-del-mundo-beneficni-koncert-pro-nadacni-fond-ozvena.

LK/Jan Mikulička