Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

2x z jabloneckých komunikací: Čapkovku otevřeli o měsíc dříve, značení ulice U Přehrady se změní

24. 06. 2022 | 5:37

Do srpna měla trvat uzavírka ulice Karla Čapka v Jablonci nad Nisou. Důvodem uzavírky byla její rekonstrukce za 5,5 mil korun. Práce se podařilo dokončit v předstihu a ulice se nyní znovu otevřela plnému provozu.

JNpřehradaFBVisitJablonecDetail
ilustrační foto

Rekonstrukce ulice Karla Čapka odstartovala letos v dubnu. „Práce byly plánované do začátku srpna a završily tak rekonstrukci inženýrských sítí – kanalizace, vodovodu a plynu. Vše se však podařilo dokončit o více jak měsíc dříve,“ konstatuje jablonecký náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

Nový povrch komunikace v ulici Karla Čapka je snížený a díky tomu už nebude stékat voda z ulice do přilehlých zahrad. „Během stavby ulici olemoval také nový chodník a rekonstrukcí prošlo i veřejné osvětlení,“ uzavírá Roubíček.

Značení ulice U Přehrady se změní

Už od letošního března je částečně uzavřená silnice III/229029 – ulice U Přehrady v Jablonci nad Nisou. Dopravu zde řídí semafory a jezdí se v jednom pruhu. O víkendu 25.-26. června se dopravní značení změní – pruhy se vymění. Město Jablonec proto vyzývá řidiče, aby vše pozorně sledovali.

Důvodem částečné uzavírky ulice U Přehrady je stavba křižovatky u Jablotronu, jejíž součástí je zejména úprava povrchu silnice a napojení na areál společnosti ABB, v rámci realizace se přemístí také autobusové zastávky.  Práce jsou plánované až do září.

„Probíhající rekonstrukce ulice U Přehrady přechází do své druhé fáze. Stavba se o tomto víkendu, 25.-26. června, přesune do jízdního pruhu, kterým se dosud jezdilo. I nadále bude průjezd regulovat světelná signalizace,“ popisuje novou dopravní situaci Pavel Sluka, vedoucí oddělení přípravy a realizace investic jabloneckého magistrátu. Nájezdu k prodejně TESCO se změny prozatím nedotknou. „Až stavební práce doputují k vjezdu, bude nájezd a výjezd vedený po připravené objízdné trase označené dopravními značkami,“ dodává Sluka.

Celková hodnota stavebních prací činí zhruba 17 milionů korun, 13 zaplatí Liberecký kraj, zbytek město, které se na realizaci podílí novými chodníky, úpravou zeleně a veřejného osvětlení. 

JN/Jana Fričová