Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Asistenti jablonecké městské policie pomáhali v době koronaviru lidem ohroženým sociálním vyloučením

05. 07. 2020 | 7:55

Rok 2020 je posledním rokem víceletého projektu jablonecké městské policie Asistent prevence kriminality. V roce 2018 na něj MP získala dotaci od Ministerstva vnitra ČR ve výši 1,7 mil. korun.

jablonec mp IMG 20200422 150130
Foto: JN

Hlavním úkolem asistentů prevence kriminality je pod vedením mentora - strážníka Městské policie Jablonec nad Nisou - pracovat s obyvateli ohroženými sociálním vyloučením. „Mezi nejčastěji kontrolované lokality patří autobusové nádraží, Tyršovy sady, Dolní a Mírové náměstí, ul. Saskova, dětská hřiště v ul. Nová Pasířská a Havlíčkova a bezprostřední okolí jablonecké přehrady,“ jmenuje oblasti, kde asistenti působí, manažer prevence kriminality Tomáš Svačina a dodává: „V době nouzového stavu asistenti především distribuovali ochranné a dezinfekční prostředky v sociálně slabých rodinách a pomáhali tak zamezit dalšímu šíření viru v rodinách i celém městě.“

JN/Jana Fričová