Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bez registrace, podle nových not, svozová společnost v Jablonci neodveze odpad nýbrž popelnici

24. 12. 2021 | 14:40

Od začátku roku 2022 přechází Jablonec nad Nisou na nový systém placení poplatků za komunální odpad. V souvislosti s tímto přechodem dochází k velkému množství změn, a to jak v počtu a velikostí nádob, tak i ve frekvenci jejich svozu.

JNvěž1
ilustrační foto

Plátci místního poplatku za odpady mají poslední možnost se zaregistrovat, nejpozději do 15. 1. 2022. „Rozvoz nových nádob a výměna stávajících začne hned po Novém roce, ale bude probíhat postupně a potrvá pravděpodobně několik měsíců. Proto všem Jablonečanům děkujeme za pochopení,“ říká Barbora Šnytrová z oddělení správy místního hospodářství.

Od léta roku 2021 se mohli registrovat noví plátci místního poplatku. Ne všichni už tak ovšem učinili. Pokud se ještě některý z plátců nezaregistroval k platbě, má poslední možnost do 15. ledna 2022, registraci je možné provést v přízemí radnice, vchod je z ulice Kamenná. Bez registrace svozová společnost nebude moci odvézt odpad, ale odveze naopak popelnici.

JN/Jana Fričová