Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Břehy jablonecké přehrady obchází strážníci a kontrolují rybáře, jestli nepytlačí

03. 07. 2019 | 7:38

Jablonecká městská policie doprovází při kontrolách okolo přehrady Rybářskou stráž. Společné hlídky by se měly namátkově objevovat u vody minimálně do konce prázdnin.

Zatím proběhly dvě kontroly, obě bez závad a zbytečných incidentů. Po vzájemné dohodě budou strážníci ve spolupráci pokračovat i během letních prázdnin,“ vysvětluje Miloslav Lejsek z Oddělení prevence kriminality a vzdělávání MP Jablonec nad Nisou. Podle jeho slov se kontroly rybářů a jejich rybářských lístků plánují jak během dne, tak i ve večerních hodinách.

Strážníci na místě zatím fungují jako podpora členů Rybářské stráže, zjištěné přestupky jsou v kompetenci kontrolorů. „V případě, že rybář odmítne nebo nemůže prokázat svou totožnost, předvedou ho strážníci na Obvodní oddělení Policie ČR. Pokud bude rybář podezřelý ze spáchání přečinu pytláctví, skončí rovněž v rukách Policie ČR,“ komentuje společnou práci Rybářské stráže a hlídek MP ředitel jabloneckých strážníků Roman Šípek.

TZ/Jana Hajná