Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Buřta si v Jablonci lze opéct na pěti veřejných ohništích. Nově pouze do 22 hodin

04. 08. 2020 | 17:19

Na území Jablonce nad Nisou zřídilo město v minulosti pět veřejných ohnišť jako jednu z možností, jak trávit volný čas. „Veřejná ohniště se nacházejí na Tajvanu, v Srnčím dole, u Novoveského koupaliště, na Staré osadě a na Proseči v ulici Široká,“ vyjmenovává Jan Čermák, pracovník oddělení správy veřejné zeleně jablonecké radnice.

Dodává, že ohniště jsou v provozu od dubna do září. „Nový provozní řád upravuje provozní dobu veřejných ohnišť tak, aby korespondovala s dobou nočního klidu. To znamená, že z původní 23. hodiny, byla zkrácena na 22. hodinu,“ vysvětluje Milan Kouřil, náměstek primátora. „Na doporučení městské policie došlo také k úpravě povinností návštěvníků a bezpečnostních pokynů tak, aby byla zvýšena bezpečnost návštěvníků,“ doplňuje Kouřil.

Konkrétně to znamená, že strážníci Městské policie nebo příslušníci Policie ČR mohou vykázat z prostor veřejného ohniště návštěvníky, kteří porušují návštěvní řád či bezpečnostní pokyny, poškozují zařízení veřejných ohnišť, chovají se hrubě nebo urážlivě vůči ostatním návštěvníkům veřejného ohniště, případně kolemjdoucím občanům.

JN/Jana Matěchová