Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bývalý kytarista skupiny Jethro Tull zavítá se svým klasickým rockem do Klubu Na Rampě

17. 11. 2022 | 16:15

Vynikající bývalý kytarista skupiny Jethro Tull Martin Barre zavítá se svým klasickým rockem do jabloneckého Klubu Na Rampě v rámci turné k 50. výročí vydání alba Aqualung.

Martin Barre 3
Martin Barre

Martin působil v legendární rockové kapele Jethro Tull  v letech 1969 - 2011, byl spolu s Ianem Andersonem její tváří a hrál na všech albech vydaných v těchto letech. A právě Aqualung patří mezi jedno z nejzásadnějších alb rockové historie. Jeho kytarové sólo v titulní skladbě dokonce patří podle různých anket mezi nejlepší nahraná sóla vůbec. Světová kytarová extratřída jako Mark Knopfler, Joe Bonamassa, Steve Vai, Joe Satriani a další vesměs uvádí Martina jako jeden ze svých nejvýznamnějších inspiračních zdrojů. Během své kariéry spolupracoval s opravdovými velikány jako například Paule McCartney, Phil Collins, Jimi Hendrix a spoustou dalších.

Po odchodu ze slavného souboru dal dohromady partu lidí, se kterými rozdává svým fanouškům radost z hudby v podobě největších hitů Jethro Tull, stejně tak skladby, které kapela naživo moc nehrála. K tomu přidá věci ze svých sólových projektů a vznikne z toho příjemný rockový večer, který by si žádný rockový fanoušek neměl nechat ujít.

Koncert na Rampě začíná v neděli 20. listopadu v 7 hodin večer, vstupenky jsou stále v předprodeji.

TZ