Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cesta přes hráz jablonecké přehrady je opět volná, stavební práce vyšly na téměř 19 milionů

28. 11. 2020 | 5:55

Veřejnost opět může na přehradu hledět z opravené koruny hráze. Stavební práce za téměř 19 milionů korun, které započaly loni v září, jsou hotové a hráz opět slouží veřejnosti. „Ve čtvrtek 26. listopadu proběhlo přejímací řízení stavby VD Mšeno, oprava koruny hráze bez přemostění přelivu. Stavbu jsme převzali a komunikace na hrázi je od pátku 27. listopadu opět otevřená pro veřejnost,“ říká Pavel Kamenický, technický dozor stavby, z Povodí Labe, s. p.

JNprehradaNew
archivní foto

Povodí Labe opravilo porušené konstrukčních vrstvy koruny hráze, ochranu před zatékáním srážkových vod, čímž prodloužilo životnost vodního díla a zlepšilo stav komunikace na hrázi. Po nových hydroizolacích se opravily povrchové vrstvy vozovky a chodníků včetně zábradlí, nově jsou přespárované pohledové kamenné bloky na koruně hráze.

Opravená propojka v Rýnovicích

Do konce listopadu ještě oddělení správy komunikací provede velkoplošnou opravu spojky pro pěší i cyklisty v Rýnovicích. Cena prací je zhruba 300 tis. korun.

„Technické služby ještě do konce listopadu stihnou opravit zhruba stometrovou spojovací cestu pro pěší a cyklisty v Rýnovicích, která vede od kruhové křižovatky Ostrý roh směrem k řeznictví U Brožů. Oprava přijde město na necelých 300 tisíc korun,“ konstatuje ekonomický náměstek Milan Kouřil s tím, že povrch komunikace už byl dožilý. „Opravou tak systematicky navazujeme na rekonstrukci okolních komunikací,“ dodává Kouřil.

JN/Jana Fričová