Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dobrá zpráva pro milovníky skateboardingu, u přehrady bude minirampa

28. 05. 2023 | 8:01

U jablonecké přehrady bude nová atrakce. Město v blízkosti hřiště na pétanque za bývalými Slunečními lázněmi nechá vybudovat minirampu pro skateboarding. Za zakázku zaplatí přes 720 tis. korun včetně DPH, k dispozici by měla být už toto sezónu.

skateboard6 longboard-2175194 1280
Ilustrační foto

Dodavatelem minirampy bude pražská společnost Bonidee MNG, s.r.o., která vzešla z poptávkového řízení s nabídkovou cenou 598 tis. korun bez DPH.

„Minirampa u přehrady bude jedním ze dvou skate spotů. Ten druhý plánujeme v parku Nová Pasířská tak, aby co nejméně rušil okolí. Proto zde budou jen tři malé betonové prvky bez rampy, které neprodukují hluk, a vyjít by měly zhruba na 100 tis. korun. Instalovány budou v blízkosti otočky tramvaje,“ říká jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík s tím, že město se rozhodlo vyjít skate komunitě alespoň takto vstříc, protože skate park v nejbližší době otevřený nebude.

JN/Jana Fričová