Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dobrovolníci i z řad ukrajinských uprchlíků se od dubna starají o pořádek v Jablonci

29. 07. 2022 | 18:45

Už od dubna se v Jablonci nad Nisou podílejí na úklidu ulic dobrovolníci, někteří i z řad ukrajinských uprchlíků. Město je odměňuje formou stravenek. Celkem tak vynaložilo přes 236 tis. korun. 

odpadky garbage-1260833 960 720
Ilustrační foto

Dobrovolnická práce je bez nároku na odměnu, trvá vždy čtyři hodiny denně a v jeden den je do ní zapojených maximálně 40 osob. „Dobrovolníci se zapojili do úklidu veřejných prostor v dubnu, květnu i v červen a město jim za práci poskytlo stravenku v hodnotě 200 korun za den,“ říká vedoucí kanceláře tajemníka Martina Vacková s tím, že do dobrovolnické práce se mohli zapojit osvědčení pracovníci, která magistrát zaměstnával v rámci veřejně prospěšných prací. Starali se o úklid odpadu, černých skládek apod.

Za období od poloviny dubna do konce června takto město vydalo formou stravenek za dobrovolnickou práci celkem 236 400 Kč, průběžně se do práce zapojilo 80 lidí, z toho bylo 68 mužů i žen z Ukrajiny.

JN/Jana Fričová