Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravní uzel u jablonecké přehrady se už dočkal vodorovného dopravního značení

06. 12. 2021 | 17:18

Ještě zítra se bude pracovat na křižovatkách ulice Palackého s ulicemi U Přehrady a Riegrova na vodorovném dopravním značení. Poté se spustí do zkušebního provozu nově instalované inteligentní semafory.

JNzvyskyWwwpohledniceceskacz
ilustrační foto

„V uvedené dny je třeba věnovat zvýšenou pozornost aktuálnímu a dočasnému mobilnímu dopravnímu značení,“ žádá řidiče Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu. Dokončené vodorovné značení bude znamenat konec přestavby obou křižovatek, která by měla přispět k plynulejšímu průjezdu tímto velkým dopravním uzlem.

Od středy 8. prosince se pak spustí do zkušebního provozu nové semafory. „Technici je budou za provozu seřizovat, je tak možné, že bude průjezd křižovatkami v některých okamžicích ztížený,“ upozorňuje Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby.

Na úpravě křižovatek se začalo pracovat letos v srpnu. Cílem bylo odstranit havarijní stav semaforů a rozšířit ulici Riegrova o odbočovací pruh do Mšena. V budoucnu se ještě počítá s vytvořením cyklopruhů mezi Horním náměstím a hasičskou zbrojnicí ve Mšeně.

JN/Jana Fričová